machteld
Imagen de machteld

eerste keer camino

Hallo pelgrims.

 

Ik vertrek volgende week( de 19 de) naar Porto om vanaf daar te lopen naar Santhiago.Het is mijn eerste loop en kijk er naar uit! Heb mij ingelezen en geinformeerd over van alles over deze route.T enige wat ik nog niet geregeld heb is de overnachting op de eerste nacht en de terugweg via de bus.Wie gaat er nog meer deze periode?

Iemand verder nog aanvullingen of tips? 

Groetjes v Machteld

Trinet Boerboom
Imagen de Trinet Boerboom

Hoi Machteld,

Superleuk dat je op Camino gaat en de wandeling die je hebt gekozen is zeker de moeite waard. Ik heb hem vijf jaar geleden gelopen, het was toen voorjaar en het regende heel veel, zodanig dat grote delen van het pad blank stonden en we om moesten lopen. Aanrader is zoveel mogelijk de Camino langs de kust te lopen omdat er ook lange stukken op kleine asfaltwegen bij de interior zitten. Ik weet niet of de kustroute verder ontwikkeld is, wij liepen de eerste dagen langs de kust en gingen toen het binnenland in. Ik raad je aan juist de eerste en laatste nacht vast te leggen, omdat je dan rust hebt daarover. De andere nachten leg ik pas de avond van te voren vast, omdat je niet weet hoe de reis verloopt, heb je dreigende blaren of blessures dan doe je rustiger aan. Heb je zin om op te lopen met iemand dan pas je het aan. 

Over de terugreis- er zijn heel goede langeafstandsbussen van Alsa. Zoek op internet Santiago-Porto aeropuerto en je kunt een bus reserveren die aansluit. 

Ik wens je heel veel plezier en geluk onderweg en mooie ontmoetingen.

Buen Camino! 

Trinet

machteld
Imagen de machteld

Dank je wel lieve Trine, voor je antwoorden met tips.Ik ga zeker vooraf reserveren voor de overnachting en terugreis per bus.

Trinet Boerboom
Imagen de Trinet Boerboom

Fijn dat ik je kon helpen Machteld, dat je er wat aan hebt, ik wens je een heel goede reis en veel voorpret!

Lieve groet Trinet